Acnetherapie

Behandeling bij een onzuivere huid

Iedereen ervaart een onzuivere huid anders. De een spreekt pas van acne als er forse huidontstekingen zijn, terwijl de ander met een enkel pukkeltje al van mening is dat zij/hij acne heeft.

Iedereen heeft in dit geval gelijk. Acne is er in veel verschillende soorten en vormen. Voor ons als behandelaar is er dan ook de “Leidraad Acne” opgesteld. Zo kunnen wij jou in het juiste profiel indelen en de juiste zorg bieden. Benieuwd in welk zorgprofiel jij terecht komt? Neem een kijkje in dit stroomdiagram.

Acnetherapie

Trajectverloop

Allereerst bestaat er geen standaardbehandeling voor acne. Afhankelijk van de ernst van de acne, de klachten, het optreden van littekenvorming, de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen we welke behandeling het effectiefst is.

Krijgt de huidtherapeut de acne niet onder controle? Dan wordt er in overleg met de huisarts of dermatoloog gekeken naar mogelijke aanvullende medicatie. Naast behandeling bij de huidtherapeut is het van belang om thuis ook de juiste producten voor de huid te gebruiken.

Behandelingen

De behandeling bij de huidtherapeut kan bestaan uit een of meer van de volgende onderdelen:

Duur

De behandeling duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de indicatie en uitgevoerde methode. Het behandeltraject start wekelijks en wordt na gemiddeld vier weken afgebouwd. Uiteindelijk is de bedoeling dat er periodiek een onderhoudsbehandeling plaatsvindt.

Acnetherapie

Hoe werkt een peeling?

In deze video geven we een impressie hoe een peeling met Enerpeel eruit ziet.

Laat ons jouw huid verbeteren!

Verwijzing & vergoeding

Voor acnetherapie heb je alleen een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig als de zorgverzekeraar hierom vraagt. De behandeling wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je contact opnemen met de zorgverzekeraar.
Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.