Acnetherapie

Chemische peeling

De behandeling met variatie van ingrediënten berust op zuren, noemen we een chemische peeling. Door het aanbrengen van de stroperige of vloeibare substantie zorgt voor een gecontroleerde “schade” aan de huid. Deze stimuleert de celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen.

Acnetherapie

Trajectverloop

Tijdens de behandeling reinigen we de huid grondig alvorens we een specifiek gekozen peeling aanbrengen. De huid kan warm, tintelend en soms wat kriebelig aanvoelen tijdens de behandeling. Na het toepassen van de peeling brengen we een verzorgende crème met UV filter aan. Na de behandeling kan de huid aangenaam warm aanvoelen maar ook erg droog en schilferend. In het geval van de diepere peelings kan er (forse) schilfering ontstaan en eventueel lichte zwelling. Voor het beste resultaat adviseren wij om thuis de huid te verzorgen met geadviseerde producten van Tebiskin.

Behandelingen

Bij Skin in Motion maken we gebruik van de chemische peelings van DermaQuest en Enerpeel. De behandelingen zijn geschikt voor de volgende indicaties:

Duur

Een chemische peeling duurt gemiddeld 30 minuten. Het behandeltraject start om de 2 tot 4 weken en wordt naar gelang afgebouwd. Uiteindelijk kan er periodiek een onderhoudsbehandeling worden ingepland.

Microneedling

Impressie van chemische peeling

In deze video geven we een impressie hoe een chemische peeling werkt.

Laat ons jouw huid verbeteren!

Verwijzing & vergoeding

In het geval van (acne)littekens heb je alleen een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig als de zorgverzekeraar hierom vraagt. De behandeling wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je contact opnemen met de zorgverzekeraar.

Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.