Wondzorg

Behandeling bij een beschadigde huid

Wondzorg is er in verschillende soorten en maten. Soms gaat het om eenmalig een simpel verbandje aanleggen, soms om doorlopende reiniging, verzorging en het herstellen van de huidbeschadiging.

Voor Skin in Motion maakt het niet uit of het gaat om een schaafwond of om nazorg na een operatietraject.

Wondzorg

Trajectverloop

Er is geen standaardbehandeling, omdat er niet zoiets bestaat als een standaard wond. Tijdens de intake brengt de huidtherapeut in kaart van welke wond er sprake is. Daarop wordt het behandelplan samengesteld.

Soms is het wondbeleid van de huidtherapeut onvoldoende en zal zij de huisarts inschakelen voor eventuele medicatie of een doorverwijzing naar het ziekenhuis.

Behandelingen

De wondbehandeling bij de huidtherapeut kan bestaan uit een of meer van de volgende onderdelen:

Duur

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Het behandeltraject start 1 tot 3 keer per week en wordt afgebouwd naarmate de wond minder zorg nodig heeft.

Verwijzing & vergoeding

Laat ons jouw huid verbeteren!

Voor wondzorg door de huidtherapeut heb je soms een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Vraag dit na bij de zorgverzekeraar. De behandeling wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je het best contact opnemen met de zorgverzekeraar.

Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.