sf-2
VERWIJZER

Heb je een patiënt met huidproblemen en/of -klachten?

Wanneer verwijzen naar de huidtherapeut en wanneer naar de schoonheidsspecialist?

De huid- & oedeemtherapeut is de aangewezen paramedicus voor de zorg van de huid, ons grootste orgaan. De schoonheidsspecialist richt zich op het verzorgende en ontspannende aspect van de huidzorg, terwijl de huidtherapeut zich inzet voor het verbeteren van de aangedane huid en het verminderen/verhelpen van de huidaandoening.

Daarnaast verrichten wij ook de enkel-arm index, we gaan hier graag met je in overleg hoe dit het best geregeld wordt. Minder druk op de praktijk en altijd een rapportage retour.

De therapeuten bij Skin in Motion zijn HBO-geschoold en geregistreerd bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten), KP(Kwaliteitsregister Paramedici) en BIG (artikel 34).

Uiteraard zijn wij aangesloten op ZorgDomein en DigiH. Je kunt patiënten dus snel en foutloos naar de juiste zorg doorverwijzen. Na de intake en na het beëindigen van een traject sturen wij je een gedetailleerde rapportage toe.

Verwijs je patiënt direct door!

Sinds 2017 verwijs je je patiënten eenvoudig en digitaal door naar Skin in Motion. Dat kan met behulp van het landelijk systeem ZorgDomein of DigiH.

Beide systemen staan voor een gemakkelijke en foutloze doorstroming naar de eerstelijnszorg. Duidelijke inclusiecriteria en instructies voor de patiënt helpen bij de keuze voor de juiste zorg.