sf-2

Tatoeage verwijderen

Tatoeages zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Helaas kunnen sommige tatoeages om wat voor reden dan ook tot flinke ergernissen leiden. Niet getreurd, ook hiervoor biedt lasertherapie een oplossing.

Tatoeage verwijderen

Wat kan de huidtherapeut doen?

Zowel professionele als amateuristische tatoeages kunnen met behulp van de laser vakkundig worden verwijderd. De huidtherapeut verdiept zich tijdens de eerste afspraak onder meer in de oorsprong van de tatoeage, door wie deze is gezet, waar op het lichaam, de onderliggende huidskleur, de hoeveelheid inkt, en of er sprake is van littekenvorming. Met de verzamelde informatie maakt de huidtherapeut een schatting van het aantal benodigde behandelingen.

Tatoeage verwijderen

Behandeling

Voorafgaand aan het behandeltraject is het essentieel dat de huid gedurende zes weken niet is blootgesteld aan de zon.

01

De huidtherapeut zal eerst het te behandelen gebied reinigen. Zowel de klant als de behandelaar krijgen een beschermende bril op tegen de laserstralen. Indien de tatoeage zich in het gezicht bevindt, krijgt de klant een volledig afgesloten bril. Vervolgens wordt de laser ingesteld op de juiste behandelparameters. Zij worden per behandeling en eventueel tijdens de behandeling aangepast in navolging van de huidreactie.

02

De laser “schiet” de inkt van de tatoeage in kleine stukjes. Het lichaam ruimt deze vervolgens op en voert ze af. De behandeling is niet pijnloos, maar is zowel met als zonder verdovende crème (Emla crème of Lidocaïne crème) te verdragen. Deze crème is op recept verkrijgbaar bij de apotheek.

03

Na afloop van de behandeling is de tatoeage wit verkleurd. Dit is tijdelijk. De huid zal rood verkleurd en verdikt zijn. Het is mogelijk dat de huid warm en branderig aanvoelt. De huidtherapeut zal de tatoeage insmeren en bedekken met een gaasje. Het is belangrijk voor de genezing om de bijgeleverde instructies nauwkeurig op te volgen.

Duur

Afhankelijk van het te behandelen gebied en de grootte van de tatoeage neemt een behandeling minimaal 15 tot 60 minuten in beslag. Indien het gebruik van Emla crème is gewenst, dien je deze 30 minuten van te voren aan te brengen.