Pigmenttherapie

Pigmentvlekken, sproetjes, post-inflammatoire hyperpigmentaties en melasma

Met behulp van de laser kunnen wij onder meer deze varianten van pigmentafwijkingen behandelen. Tijdens het intakegesprek verdiept de huidtherapeut zich in de oorzaak van de pigmentatie, het verloop ervan en waar op het lichaam deze zich voordoet. Met de verzamelde informatie uit de anamnese en bijbehorend onderzoek stelt de huidtherapeut een behandelplan op.

Pigmenttherapie

Adviezen & nazorg

Voorafgaand aan de behandeling reinigt de huidtherapeut de huid en tekent eventueel een behandelgebied af. Zowel de behandelaar als de patiënt dragen een beschermende bril tegen de laserstralen. De huidtherapeut licht alle stappen aan de patiënt toe.

Na de behandeling toont de huid een lichte roodheid, die na 12 tot 24 uur verdwijnt. Er is een kans op blauwige plekken, blaarvorming en jeuk. Neem bij twijfel ALTIJD contact op met de behandelaar.

Behandelingen

Gedurende het traject is het essentieel dat de huid NIET wordt blootgesteld aan de zon en DAGELIJKS wordt beschermd met een SPF 50.

Tarieven

De tarieven voor pigmentbehandelingen zijn gebaseerd op de afmeting en hoeveelheid van de te behandelen plekjes. Kijk in de prijslijst voor een indicatie.

Tijdens het intakegesprek bespreekt de huidtherapeut de definitieve prijs per behandeling.

Duur

Afhankelijk van het te behandelen gebied duurt een behandeling minimaal 15 tot 30 minuten.

Verwijzing & vergoeding

Weg met die pigmentvlekken!

Voor lasertherapie in het gezicht heb je alleen een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig als de zorgverzekeraar hierom vraagt. De behandeling in het gezicht wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je contact opnemen met de zorgverzekeraar. Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Laserbehandelingen van het lichaam worden in geen van de gevallen vergoed door de zorgverzekering.