Informatie

Huid- & Oedeemtherapie Zwijndrecht

Op deze pagina vind je meer informatie over de behandelaar, de praktijk, de behandelingen, wat er verwacht kan worden van Skin in Motion en wat er verwacht wordt van de patiënt. Tevens vermelden we hier hoe de algemene voorwaarden en de privacy gewaarborgd en geregeld is.

Behandelaar

Even voorstellen, Hi ik ben huid- & oedeemtherapeut Sanne van Rooijen. In Den Haag ben ik in 2011 gestart met de HBO bachelor opleiding Huidtherapie.

Tijdens mijn studie heb ik diverse binnenlandse stages gelopen en een twee weken durende stage in de Seeklinik Zechlin te Duitsland. Tijdens deze stage heb ik mij verder verdiept in de theoretische en praktische kennis van oedeemtherapie volgens de Asdonk methode. 

Na vier jaar hard werken ben ik in 2015 afgestudeerd als “Bachelor of Health”. Na het behalen van mijn diploma ben ik als kousen consulent bij Livit gaan werken om het aanmeten van steunkousen beter in de vingers te krijgen. Aansluitend heb ik bij diverse praktijken gezorgd voor de waarneming tijdens ziekte en/of zwangerschapsverlof.

Na het afstuderen ben ik niet stil gaan zitten. Ik heb diverse cursussen gevolgd om mij verder te ontwikkelen in de afzonderlijke aspecten van de huidtherapie. In 2018 heb ik de opleiding Fill en Flush van de Lymphoedema Therapy Acadamy (LTA) gevolgd. 

Praktijk

In 2015 heeft Sanne van Rooijen de praktijk Skin in Motion opgericht in Zwijndrecht. Sinds maart 2016 zit zij gevestigd op de 2e verdieping van het Paramedisch Centrum Zwijndrecht. Binnen dit pand bevinden zich diverse paramedische disciplines zoals de podotherapie, fysiotherapie, massagetherapie, kinesiologie, psychologie, biodynamische therapie, diëtetiek, pilates en yoga.

In het pand is een lift aanwezig, zodat ook hoger gelegen verdiepingen goed te bereiken zijn voor mindervaliden.

Behandeling

Bij Skin in Motion draait de behandeling om een nauwe samenwerking tussen patiënt en behandelaar.

Elk behandelplan begint met een kennismaking waarin het probleem centraal staat. Hierop wordt vervolgens in samenspraak met de patiënt een behandelfrequentie bepaald. De huidtherapeut zal altijd adviseren wat het beste is voor de huid, maar de definitieve beslissing ligt bij de patiënt.

Tijdens het eerste bezoek wil ik de situatie zo goed mogelijk in kaart brengen. Ik vraag dan ook van de patiënt om de volgende documenten mee te nemen naar de intake:
– de verwijzing van de huisarts of medisch specialist (indien in bezit);
– een identiteitsbewijs;
– de zorgpas van de zorgverzekeraar;
Gebruik je medicijnen? Vergeet dan niet om ook een Actueel Medicatieoverzicht mee te nemen.

Let op! Er vind tijdens het intake-gesprek geen directe behandeling plaats, tenzij telefonisch anders afgesproken met de huidtherapeut.

Skin in Motion wil de gezondheid van de huid en zelfstandigheid van haar patiënten zo veel mogelijk bevorderen. Voor een uitgebreid overzicht van de behandelingen verwijs ik je naar de pagina behandelingen. Op elke pagina vind je tevens per aandoening een folder gemaakt door de NVH. De tarieven van de behandelingen kun je hier terugvinden.

Afspraak

Voor het maken van afspraken is de praktijk zowel telefonisch, per whatsapp en/of per e-mail bereikbaar.

Telefoon: 06-30569412
E-mail: info@skininmotion.nl

Wil je een gemaakte afspraak annuleren of wijzigen? Meld dit dan uiterlijk 24 uur van te voren. Op deze manier kan er nog iemand anders gebruik maken van de vrijgekomen afspraak. Wordt de afspraak binnen de 24 uur geannuleerd? Dan is de praktijk gemachtigd om deze in rekening te brengen. Deze rekening is niet in te dienen bij de zorgverzekeraar.

Algemene voorwaarden

Op alle behandelingen, producten en services van Skin in Motion Huid- & Oedeemtherapie Zwijndrecht zijn de algemene voorwaarden van Skin in Motion Huid- & Oedeemtherapie Zwijndrecht van toepassing. Je kunt deze voorwaarden op de website bekijken of hier downloaden.

Privacy

Skin in Motion Huid- & Oedeemtherapie respecteert jouw privacy en zal er alles aan doen om vertrouwelijk om te gaan met de informatie die je bij ons aanlevert.

Bij de verwerking van persoonsgegevens nemen wij de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy in acht. In deze privacy verklaring informeren wij je over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. We raden je aan deze privacy verklaring aandachtig door te nemen.