Burgemeester de Bruïnelaan 140 Zwijndrecht
06-30569412
info@skininmotion.nl

Instructies

Als ik kousen aanraad aan klanten is een van de eerste reacties altijd “Moet dat?! Ze zijn zo moeilijk aan te trekken en dan ben ik straks afhankelijk van de thuiszorg!”. Bij Skin in Motion vinden we het heel erg belangrijk dat klanten, indien mogelijk, zo lang mogelijk zelfstandig blijven.

Om dit mogelijk te maken geef ik dan ook een uitvoerige instructie hoe er met de kousen omgegaan dient te worden. Met deze uitleg en het gezamenlijk oefenen kunnen veel cliënten zelf de steunkousen aan en uit trekken. Oefening baart kunst. Opvallend is dat de instructies bij de jaarlijkse controle iets weg gezakt zijn, wat erg begrijpelijk is. Het is veel informatie om te verwerken en een jaar lang houdt er niemand toezicht. Om de instructies beter te kunnen onthouden of om je juist op weg te helpen als het toch nog niet helemaal lukt zijn de volgende instructie filmpjes ontworpen.

Voor zowel het aantrekken als voor het uitrekken van de therapeutisch elastische (steun)kousen zijn er instructiefilmpjes ontwikkeld. Onderscheid maken we in het zelfstandig aantrekken of het aantrekken met behulp van een hulpmiddel. In de filmpjes komen zowel kniekousen (AD) als hoge kousen (AG) naar voren evenals open tenen en gesloten tenen. Een instructie voor het aantrekken van een panty (AT) is nog niet ontwikkeld, deze is nagenoeg vergelijkbaar met het aantrekken van een AG.

Het uittrekken van de kous

In het volgende filmpje demonstreren we hoe de kous door een partner of hulp eenvoudig kan worden uitgetrokken. Belangrijk is dat de kous volledig binnenste buiten wordt uitgetrokken.

De instructie films zijn nog in ontwikkeling, treur niet als de juiste er nog niet bij staat, hier wordt hard aan gewerkt.