Burgemeester de Bruïnelaan 140 Zwijndrecht
06-30569412
info@skininmotion.nl

Wondzorg

Behandeling bij een 
beschadigde huid

Wondzorg is er in verschillende soorten en maten. Soms gaat het om een simpel verbandje aanleggen voor een enkele keer of het gaat om doorlopende reiniging, verzorging en het herstellen van de huidbeschadiging. 

Voor Skin in Motion maakt het niet uit of het gaat om dat ene schaafwondje of de nazorg na een operatieftraject.

MEER OVER WONDEN
TRAJECT VERLOOP

Er is geen standaardbehandeling, daar er geen standaard wond is. Tijdens de intake brengt de huidtherapeut in kaart van welke wond er sprake is en daarop wordt het behandelplan samengesteld. 

Soms is het wondbeleid wat de huidtherapeut kan voeren onvoldoende en zal zij de huisarts inschakelen voor eventuele medicatie of een doorverwijzing naar het ziekenhuis.

BEHANDELINGEN

De wondbehandeling bij de huidtherapeut kan bestaan uit één of meer van de volgende onderdelen:

– Verwisselen van wondverband;
– Oedeemtherapie;
– Compressietherapie;
– Negatieve druktherapie;
– Zelfmanagement.

DUUR

De behandeling duurt gemiddeld 30. Het behandeltraject start 1 tot 3 keer per week en wordt naar mate de wond minder zorg nodig heeft afgebouwd. 

VERWIJZING & VERGOEDING

Voor wondzorg door de huidtherapeut heeft u soms een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig, vraag dit na bij de zorgverzekeraar. De behandeling wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je het best contact opnemen met de zorgverzekeraar.
Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Laat ons jouw huid verbeteren!

Neem nu contact op!