Burgemeester de Bruïnelaan 140 Zwijndrecht
06-30569412
info@skininmotion.nl

Oedeemtherapie

Behandeling bij een zwelling van de huid

Oedeem is een vochtophoping in de huid waarbij het onderliggend weefsel (pijnlijke) zwellingen en stijfheid kan veroorzaken. Deze vochtophoping wordt veroorzaakt door een stoornis of defect in het lymfestelsel wat resulteert in het onvoldoende afvoeren van overtollig weefselvocht. Om het lichaam te ondersteunen bij het afvoeren van dit vocht zijn er diverse behandelingen mogelijk. Voor optimaal resultaat worden er diverse methodes gecombineerd, welke samenvallen onder oedeemtherapie.

MEER OVER OEDEEM
TRAJECT VERLOOP

Oedeem vraagt om maatwerk. Afhankelijk van de oorzaak, de ernst en aanvullende gezondheidsklachten wordt er per persoon gekeken welke vorm van oedeemtherapie het meest geschikt is. Afhankelijk van de situatie adviseert de huidtherapeut een aanvullend traject te volgen bij de fysiotherapeut, diëtiste, podotherapeut of pedicure. Naast de inzet van de behandelaar verwacht de oedeemtherapeut ook een actieve houding in het toepassen van zelfmanagement.

BEHANDELINGEN

Oedeemtherapie door een huid- & oedeemtherapeut bestaat uit één of meer van de volgende onderdelen:

Manuele lymfedrainage (Fill & Flush);
Pneumatische compressietherapie;
Endermologie;
Ambulante compressietherapie;
Zelfmanagement.

DUUR

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten, afhankelijk van de indicatie en uitgevoerde methode. Het behandeltraject start 1 tot 3 keer wekelijks en wordt na gemiddeld 12 weken afgebouwd. Uiteindelijk is de bedoeling dat er periodiek 1 tot 4 keer per jaar een controlebehandeling plaats vindt.

VERWIJZING & VERGOEDING

Voor oedeemtherapie heeft u altijd een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. De behandeling wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je het best contact opnemen met de zorgverzekeraar.
Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Laat ons jou weer in beweging brengen!

Neem nu contact op!