Behandeling bij een
litteken in of op de huid
Littekens ontstaan wanneer de huid zich hersteld na een beschadiging als gevolg van een trauma, operatie of huidaandoening. Ze tonen zich als verheven, verdiept, buiten hun grenzen tredend en soms vergroeid op onderliggende weefsels en structuren. Naast bewegingsbeperkend kun je het litteken ook als cosmetisch storend ervaren.
MEER OVER LITTEKENSTRAJECT VERLOOP
Ieder soort litteken verdiend een andere aanpak. Tijdens de intake brengt de huidtherapeut in kaart of het om een hypertrofisch (verheven), hypotrofisch (verdiept), Keloïd (buiten zijn grenzen tredend) of verklevend litteken gaat. Afhankelijk van de situatie adviseert de huidtherapeut een aanvullend traject te volgen bij de fysiotherapeut. Naast de inzet van de behandelaar verwacht de huidtherapeut ook een actieve houding in het toepassen van zelfmanagement.
BEHANDELINGEN
Littekentherapie door een huid- & oedeemtherapeut bestaat uit één of meer van de volgende onderdelen:
Manuele littekentherapie;
Negatieve druktherapie;
Endermologie;
Zelfmanagement.
DUUR
De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten, afhankelijk van de indicatie en uitgevoerde methode. Het behandeltraject start 1 tot 2 keer wekelijks. Het afbouwtraject is geheel afhankelijk van de voortgang van het litteken en individueel bepaald.
VERWIJZING & VERGOEDING
Voor littekentherapie heeft u soms een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig, vraag dit na bij de zorgverzekeraar. De behandeling wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je het best contact opnemen met de zorgverzekeraar.
Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.