Burgemeester de Bruïnelaan 140 Zwijndrecht
06-30569412
info@skininmotion.nl

Littekentherapie

Behandeling bij een 
litteken in of op de huid

Littekens ontstaan wanneer de huid zich hersteld na een beschadiging als gevolg van een trauma, operatie of huidaandoening. Ze tonen zich als  verheven, verdiept, buiten hun grenzen tredend en soms vergroeid op onderliggende weefsels en structuren. Naast bewegingsbeperkend kun je het litteken ook als cosmetisch storend ervaren. 

MEER OVER LITTEKENS
TRAJECT VERLOOP

Ieder soort litteken verdiend een andere aanpak. Tijdens de intake brengt de huidtherapeut in kaart of het om een hypertrofisch (verheven), hypotrofisch (verdiept), Keloïd (buiten zijn grenzen tredend) of verklevend litteken gaat.  Afhankelijk van de situatie adviseert de huidtherapeut een aanvullend traject te volgen bij de fysiotherapeut. Naast de inzet van de behandelaar verwacht de huidtherapeut ook een actieve houding in het toepassen van zelfmanagement.

BEHANDELINGEN

Littekentherapie door een huid- & oedeemtherapeut bestaat uit één of meer van de volgende onderdelen:

Manuele littekentherapie;
Negatieve druktherapie;
Endermologie;
Zelfmanagement.

DUUR

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten, afhankelijk van de indicatie en uitgevoerde methode. Het behandeltraject start 1 tot 2 keer wekelijks. Het afbouwtraject is geheel afhankelijk van de voortgang van het litteken en individueel bepaald. 

VERWIJZING & VERGOEDING

Voor littekentherapie heeft u soms een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig, vraag dit na bij de zorgverzekeraar. De behandeling wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je het best contact opnemen met de zorgverzekeraar.
Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Laat ons jou weer in beweging brengen!

Neem nu contact op!