Tatoeages, ze zijn er in alle soorten en maten, in kleur en eenvoudig zwart. De een laat de permanente versiering zetten als aandenken van een geliefde, als een bedekking van onderliggende littekens of puur ter decoratie. De tatoeage kan een prachtig eerbetoon en een waar kunstwerk zijn. Helaas de tatoeages met de naam van een ex, herinneringen aan vervlogen tijden of juist mislukte kleurplaten kunnen in het dagelijks leven tot flinke ergernissen leiden. Wees niet getreurd, ook hier is met behulp van lasertherapie een oplossing voor.

Wat kan de huidtherapeut doen?
Zowel professionele als amateuristische tatoeages kunnen met behulp van de laser vakkundig verwijderd worden. De huidtherapeut verdiept zich tijdens de eerste afspraak in de oorsprong van de tatoeage, door wie is deze gezet, welke huidskleur is er onderliggend aanwezig, op welke lichaamslocatie is de versiering aangebracht, hoeveel inkt is er gebruikt, is er sprake van littekenvorming etc.. Met de verzamelde informatie maakt de huidtherapeut een schatting van het aantal benodigde behandelingen.
Behandeling
Voorafgaand aan het behandeltraject is het belangrijk dat de huid gedurende 6 weken niet is blootgesteld aan de zon.
De huidtherapeut zal eerst het te behandelen gebied reinigen. Zowel de klant als de behandelaar krijgen beiden een beschermende bril op tegen de laserstralen. Indien de tatoeage zich in het gezicht bevindt, krijgt de klant een volledig afgesloten bril. Vervolgens wordt de laser ingesteld op de juiste behandelparameters. Zij worden per behandeling en eventueel tijdens de behandeling aangepast in navolging van de huidreactie.
De laser “schiet” de inkt van tatoeage in kleine stukjes. Het lichaam ruimt deze vervolgens op en voert ze af. De behandeling is niet pijnloos, maar is zowel met als zonder verdovende crème te verdragen. Deze crème is op recept verkrijgbaar bij de apotheek (Emla crème of Lidocaïne crème).
Na afloop van de behandeling ziet de tatoeage er wit verkleurd uit, dit is een kort durend effect. De huid zal rood verkleurd en verdikt zijn. Het is mogelijk dat de huid warm voelt evenals branderig. De huidtherapeut zal de tatoeage insmeren en bedekken met een gaasje. Het is belangrijk voor de genezing om de bijgeleverde instructies nauwkeurig op te volgen.
Duur
Afhankelijk van het te behandelen gebied en de grootte van de tatoeage neemt een behandeling minimaal 15 tot 60 minuten in beslag. Indien het gebruik van Emla crème is gewenst, dien je deze 30 minuten van te voren aan te brengen.