Burgemeester de Bruïnelaan 140 Zwijndrecht
06-30569412
info@skininmotion.nl

Huidoneffenheden

Uitstulpinkjes, wratjes, flubbertjes, noem het maar.

Huidoneffenheden zijn storende plekjes, vlekjes of wratjes die op de huid liggen. Ze zijn er in vele soorten, kleuren en maten. Ze komen voor in het gezicht of op het lichaam. Meestal zijn huidoneffenheden goedaardig en onschuldig, bij twijfel adviseren wij altijd de plek te laten checken bij de huisarts.

Male neck with skintags

Symptomen

Huidoneffenheden, de benaming voor alles wat afwijkt van de reguliere gladde, egale huid.

Lentigo

Ookwel een ouderdoms- of levervlek genoemd. Het betreft een bruine verkleuring van de huid, welke meestal goedaardig van aard is. Deze huidafwijking treedt meestal op vanaf een middelbare leeftijd. Je vindt ze met name in het gezicht, de hals en op de handruggen. Mannen met dunner wordend haar, of een kaal hoofd hebben vaak ook een verzameling op de hoofdhuid zitten.

Syringoma

Een verstoring van de zweetklieren, veelal rondom de ogen. Een goedaardige tumor welke onstaan in de afvoergang van de zweetklier. Hierbij groeien de buisvormige gedeelten van de zweetklier zonder bekende oorzaak. Het onstaan vindt meestal plaats rond de puberteit. Als gevolg hiervan denken we dat hormonen een rol spelen bij het ontstaan van de syringomen. 

Talgklierhyperplasie

Vergrote talgklieren of een toename van talgklieren op een specifieke plek, meestal het gezicht. De leasies zijn hobbelig en van dichtbij zie je, onderhuids, kleine ronde bolletjes (geel of wit) zitten, de aangedane talgklieren. Het is een onschuldige aandoening welke voorkomt vanaf de middelbare leeftijd van 40 jaar. Er is geen duidelijke oorzaak.

Milia

Een klein, wit korreltje/bolletje in de huid. Ook wel een gerstekorrel genoemd. Ze ontstaan door een verstopping in de afvoergang van een talg- of zweetklier. Er ontstaat een ophoping van hoornschilfers, welke lijkt op een rijstkorrel. Soms trekt een Milia binnen enkele weken uit zichzelf weg, anderen verwijderen wij proffesioneel. 

Fibromen

Steelwratjes of wildvlees, goedaardige, kleine gezwellen op de huid. Ze zien er vaak uit als een los stukje huid op een steeltje. Fibromen zijn huidskleurig of lichtbruin en komen vaker voor in de loop van de jaren. Je hebt harde en weke fibromen. De naam zegt het al, de weke fibromen zijn zacht, meestal bewegelijk en komen veelal voor in de hals, onder de oksels, borsten in de liezen of in het gezicht. De harde fibromen voelen aan als een harde schijf en bevinden zich met name op armen en benen.

Heamangioma senilis / cherry angioma

Oude vrouwen vlekjes in de volksmond genoemd. Het betreft een klein helderrood bultje op de huid. Ze komen over het gehele lichaam voor en zijn onschuldig. Door een opeenhoping van verwijde, kleine bloedvaten ontstaan ze. 

Reken nu af met jouw huidoneffenheden!

Neem nu contact op!