Burgemeester de Bruïnelaan 140 Zwijndrecht
06-30569412
info@skininmotion.nl

Compressietherapie

Compressie ter ondersteuning van de oedeemtherapie

Verslapte bloedvaten of aandoeningen aan de bloed- en of lymfevaten kunnen een uitgebreid scala aan klachten veroorzaken, waaronder oedeem. Oedeemtherapie is hier een perfecte oplossing voor, maar niet waterdicht. Om de therapie te ondersteunen is er altijd ondersteuning van een compressiemiddel nodig.

TRAJECT VERLOOP

Voor compressietherapie zijn er verschillende trajecten mogelijk.
Er kan compressie ter aanvulling van oedeemtherapie worden aangemeten of juist ter afsluiting van een oedeemtraject. Ook kan er bij veneuze klachten vaak direct compressie aangemeten worden. In een intakegesprek bekijkt de huidtherapeut wat de beste mogelijkheid is. 

BEHANDELINGEN

De behandeling bij de huidtherapeut kan bestaan uit één of meer van de volgende onderdelen:

– Aanmeten van steunkousen;
– Aanmeten van steunkousen ter afsluiting van oedeemtherapie;
– Aanmeten compressietherapie ter ondersteuning van oedeemtherapie.

DUUR

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Compressietherapie in de vorm van steunkousen is vaak een levenslange ondersteuning die benodigd is om het oedeem of de klachten onder controle te houden. Comrpessie ter onderseuning van de behandeling is vaak tijdelijk en wordt uiteindelijk vervangen door steunkousen.

VERWIJZING & VERGOEDING

Voor compressietherapie heeft u een verwijzing van de huisarts of medisch specialist. De behandeling wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de basisverzekering (verbandmiddelen/hulpmiddelen budget). Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je het best contact opnemen met de zorgverzekeraar.
Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

De steunkousen meet Skin in Motion aan in samenwerking met HHC Human Health Care. Wanneer je de vergoeding van de steunkousen navraagt vermeld dan dat de declaraties gedaan worden door HHC. 

Laat ons jou weer in beweging brengen!

Neem nu contact op!