Burgemeester de Bruïnelaan 140 Zwijndrecht
06-30569412
info@skininmotion.nl

Acne

Acne, Wat is dat nou precies?

We spreken van acne als de poriën verstopt zijn met talg, bacteriën en vetzuren. Deze verstoppingen kunnen uiteindelijk resulteren in ontstekingen van de omliggende huid. Dit kan vervolgens leiden tot rode bultjes, puistjes en/of onderhuidse ontstekingen. Op zijn beurt kunnen deze ontstekingen of het onjuist reinigen littekens tot gevolg hebben.

Symptomen

Acne komt in verschillende vormen voor; mee-eters (comedonen), rode bultjes (papels), puskopjes (pustels) en onderhuidse ontstekingen (cysten en noduli). Het voorkomen van de acne bepaald de ernst van de acne, dit weergeven we in een stroomdiagram.

Locaties

Naast het gezicht kunnen puistjes ook voorkomen op de rug, de schouders of op de borst. In de T-zone (het voorhoofd, de neus en de kin) zijn extra veel actieve talgklieren aanwezig. Deze kunnen, onder invloed van hormonen of onvolledige reiniging, acne veroorzaken.  

Mogelijke complicaties

Naast dat mensen acne als cosmetisch storend ervaren, kan het zorgen voor emotionele en psychosociale problemen. Denk hierbij aan gevoel van schaamte, angst, een minderwaardigheidscomplex en zelfs depressie. Dit kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven.
Een verkeerde omgang, zoals krabben of zelf puistjes weghalen, zorgt  voor littekens. Wanneer acne niet meer aanwezig is, kunnen deze littekens extra zichtbaar worden. Daarnaast kunnen er ook pigmentvlekken ontstaan.

Maak nu een afspraak voor een acnevrije huid!

Neem nu contact op!