Burgemeester de Bruïnelaan 140 Zwijndrecht
06-30569412
info@skininmotion.nl

Acnetherapie

Behandeling bij een 
onzuivere huid

Een onzuivere huid ervaart iedereen anders. De één noemt het zelf pas acne als er forse ontstekingen op de huid aanwezig zijn, terwijl de ander met een enkel pukkeltje al van mening is dat zij/hij acne heeft.
Iedereen heeft in dit geval gelijk. Acne is er in heel veel verschillende soorten en vormen. Voor ons als behandelaar is er dan ook de “leidraad Acne” opgesteld. Zo kunnen wij jou in het juiste profiel indelen en jou de juiste zorg bieden. Benieuwd in welk zorgprofiel jij terecht komt? Neem een kijkje in  dit stroomdiagram.

MEER OVER ACNE
TRAJECT VERLOOP

Allereerst bestaat er geen standaardbehandeling voor acne. Afhankelijk van de ernst van de acne, de klachten, het optreden van littekenvorming, de leeftijd en het geslacht van de patiënt wordt er bepaald welke behandeling het effectiefst is.

Krijgt de huidtherapeut de acne niet onder controle? Dan wordt er in overleg met de huisarts of dermatoloog gekeken naar mogelijke aanvullende medicatie. Naast behandeling bij de huidtherapeut is het tevens van belang om thuis ook de juiste producten voor de huid te gebruiken.

BEHANDELINGEN

De behandeling bij de huidtherapeut kan bestaan uit één of meer van de volgende onderdelen:

– manuele reiniging van de huid;
– diepte reiniging van de huid d.m.v. fruitzuur- of chemische peelings;
– microneedling;
– adviezen m.b.t. de thuisverzorging.

DUUR

De behandeling duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten en dient, afhankelijk van de indicatie en uitgevoerde methode. Het behandeltraject start wekelijks en wordt na gemiddeld vier weken afgebouwd. Uiteindelijk is de bedoeling dat er periodiek een onderhoudsbehandeling plaats vind.

VERWIJZING & VERGOEDING

Voor acnetherapie heeft u alleen een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig als de zorgverzekeraar hierom vraagt. De behandeling wordt, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de accurate vergoedingen en/of benodigde verwijzingen kun je het best contact opnemen met de zorgverzekeraar.
Skin in Motion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Laat ons jouw huid verbeteren!

Neem nu contact op!